Publicerad: | Nyheter, Seminarium

Välkommen till lunchföreläsning om den senaste praxisen kring miljökvalitetsnormer vid tillståndsprövning och i MKB

 Vi på Advokatfirman Stangdell & Wennerqvist vill bjuda in dig till lunchföreläsningen

 ”Från Weser till Näckån”

om Miljökvalitetsnormer vid tillståndsprövning och i MKB.

Vid tillståndsprövningar enligt miljöbalken och upprättande av miljökonsekvensbeskrivningar måste frågan om miljökvalitetsnormer behandlas. Hur miljökvalitetsnormer för bl a ytvatten skall bedömas och prövas rättsligt har genomgått en stor förändring i och med den s.k. Weserdomen från EU-domstolen. Domarna från EU-domstolen håller nu också på att få genomslag i rättspraxis hos domstolarna i Sverige. Frågan är av stor betydelse för alla som kommer i kontakt med tillståndsprövningar enligt miljöbalken eller arbetar med MKB.

Vid vårt lunchseminarium ger vi en uppdatering av gällande rätt och den senaste utvecklingen i frågan, med möjlighet till diskussion och trevlig samvaro.

Föreläsningen äger rum onsdagen den 30 november 2016 kl. 11.30 – 13.00 på First Hotel G, Göteborgs Centralstation (Nils Ericsonsplatsen 4). Vi börjar med lunchen kl. 11.30.

Föreläsningen med lunch erbjuder vi till ett självkostnadspris av 300 kr inkl. 25 % moms.

Vi ser fram emot Din anmälan senast den 11 november 2016, via e-post till event@swlaw.se eller telefon 031-15 14 90. Betalning av anmälningsavgiften, med namnet på inbetalaren, sker till bankgiro 5277-2530 samtidigt med anmälan. Ange namn, arbetsgivare och eventuella matallergier vid anmälan. Anmälan är bindande och platsantalet begränsat, först till kvarn gäller!

Välkommen önskar vi på Advokatfirman Stangdell & Wennerqvist